HTML

Ligetkör

Legyen futópálya a Városligetben is! Budapesten sok ember jár futni kisebb-nagyobb rendszerességgel. A legnépszerűbb célpont vitathatatlanul a Margitsziget. Viszont ha nem a közelben laksz, nagy macera eljutni a szigetre csak azért, hogy fussunk egy jót. És akkor még nem beszéltünk arról, mennyibe kerül ott a parkolás. Legyen egyszerűbb a pestieknek egy jó futóterepre eljutni! Legyen Budapestnek egy új kiemelt helyszíne a tömegsportokra! Legyen a Városligetben is futópálya! Csatlakozz!

Friss topikok

  • ghal: Köszönet az úttörőknek:-) Pénteken még bemenekültem a gyűlölt futópadra a hideg elől, de szombaton a gyereket szánkóztatva megláttam a kint futókat. Így aztán én is kimerészkedtem, és nem bántam meg. Épp most jöttem vissza a mai futásból. Pont egy órát voltam kint, és - a bemelegedés első pár percét kivéve - egyáltalán nem fáztam. Öltözékül ugyanazt választottam én is, mint a cikk írója, két különbséggel: egyrészt nekem nincs terepcipőm, így a normál futócipőben mentem ki. Fázni ebben sem... (2012.02.07. 15:14) Futás a mínuszokban
  • rpanni: @NJoco: köszi, megnézem! (2010.05.03. 09:19) Zseblámpás futás a Városligetben
  • futas: Megoldás: Több park kellene Budapestre! (2010.04.29. 10:56) Tilosban a Ligetben

Zseblámpás futás a Városligetben

2010.04.19. 22:57 Ligetkör

A Ligetkör Egyesület egyik célja a közvilágítás helyzetének javítása a Városligetben. Szeretnénk erre felhívni a figyelmet azzal, hogy 2010. április 30. 21.00-ra zseblámpás futást szervezünk. Ennek során közösen bejárjuk a futók által leginkább használt, közvilágítással nem rendelkező útszakaszokat.

Családos ember vagyok, két kisfiam van. A heti 3-4 futás megszervezése külön kihívás. Napi stresszek, kis izgalmak: a reggeleket szívesebben tölteném az ágyban, az estéket pedig a srácokkal. Igyekszem jó apa lenni, és olyankor futni, amikor a fiúk alszanak. Ez sokszor csak úgy sikerül, hogy esetükben nem a "még alszanak", hanem a "már ágyban" áll fenn. Irány a közeli Városliget.

Sokan leírták már különböző bejegyzésekben, hogy kedvenc közparkunk milyen változatos lehetőségeket kínál a futóknak. Az utak nagy részén van közvilágítás, így sötétedés után is szívesen járunk ide, de rendszeresen találkozom sötétben botorkáló futókkal is. Van ugyanis néhány rövid szakasz, ahol furcsa okból hiányoznak a kandeláberek.

A legbosszantóbb ilyen talán a Városligeti körút Közlekedési Múzem Stefánia közé eső szakasza. A legtöbb ligeti futó ismeri ezt a részt, akár kisebb, akár nagyobb kört szeret futni. Itt lehet a legegyszerűbben a leglátványosabb eredményt elérni. Ezt a részt pirossal jelöltem a térképen.

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

A folytatás sárgával az Ajtósi Dürer sorral párhuzamos útszakasz. Itt különösen fontos lenne a közvilágítás fejlesztése, mert az út nagyon rossz minőségű, egyes szakaszai kerékpárral is balesetveszélyesek sötétedés után.

A harmadik, kékkel jelölt szakasz a sportolni vágyókon kívül a gyalogosoknak is nagy örömére szolgálhat. Ezzel sötétedés után is teljes, nagy kört lehetne futni a Városligetben. Arra itt most nem térek ki, hogy milyen egyéb előnyökkel jár a közvilágítás fejlesztése (pl. közbiztonság).

Szeretnénk felhívni a figyelmet a fenti célokra április utolsó napján azzal, hogy zseblámpával a kézben, laza kocogás közben bejárjuk a jelzett útszakaszokat. Amennyiben Te is támogatod az ügyet, csatlakozz!

9 komment

Címkék: futás városliget ligetkör zseblámpás futás április 30.

A bejegyzés trackback címe:

https://ligetkor.blog.hu/api/trackback/id/tr981935904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ihatethisindapassthingy 2010.04.20. 11:08:46

"Napi stresszek, kis izgalmak" - Belga? :)

Részemről a Városligeti körút Olof Palme és Felvonulási tér közötti szakasza is része a körnek (ez a sárga rész), az sötétben tényleg igazi hardcore a félméteres betoncsíkkal meg a bokatörő maradékkal. Ha tudok, kimegyek 30-án, de egyelőre elég ködös az az időszak :(

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2010.04.20. 11:23:21

A piros szakasz valóságos promenád a sárgához képest. A piroson nem érnek össze a fák, széles és sima az út. A sárga szakasz tele van lyukakkal, kiálló gyökerekkel, sok a hajléktalan, és sok az eldobált cuccuk. Láttam ott már mutogatós embert, autós szexet és sok más csodát. Hasonlóan para a Herminával párhuzamos rész a Pántlikától a Sörsátorig, majd a Reagen szoborig. Útkozben a kiégett hajléktalan foglalt házzal.

Világítás mellett szükség lenne a parkoló és száguldozó autósok valamint az ott táborozó hajléktalanok ügyének kezelésére.

jó kezdeményezés!

ihatethisindapassthingy 2010.04.20. 19:28:48

@quitz: Oda elvileg be sem hajthat autó, csak külön engedéllyel. Eddig csak krúzoló rendőrökkel találkoztam ott, mondjuk télen tök sötétben annak is baromira örültem - egyrészt elvakítottak a fényszóróval, másrészt lekergettek a dzsindzsásba az überkényelmes 1 méteres futható csíkról.

Buzáné 2010.04.21. 18:41:26

@ihatethisindapassthingy: khmm tele van a park eltévedt autósokkal, főleg hétvégén. De a jagellók is nagyon száguldoznak

Ligetkör · http://www.ligetkor.hu/ 2010.04.21. 19:11:44

@Buzáné: a Városligeti krt Sörsátor előtti részénél gyakran látok kerékbilincset telepíteni, de hétvégén a PeCsa előtt káosz. Mintha hallgatólagos beleegyezéssel venné tudomásul a közeg, hogy ilyenkor a megállni tilos, a forgalomtól elzárt terület csak tájékoztató jellegű. Nemrég egy hétvégi napon pl. a múlt szombaton pl. a Sörsátortól a Közlekedési Múzeumig parkoló autókkal volt tele minden.

Viszont pozitív példát is láttam. Az Olof Palme irányából sétált két gyalogos járőr, és kifejezetten figyelték az illegális behajtókat. Egy autóst a szemem láttára fordítottak vissza. Tetszett :)

Tegyük hozzá, a múzeum előtt Ford találkozó miatt nem lehetett parkolni, az 56-osok terénél pedig a Vivicittá miatt. Nem nagyon gondolnak ilyenkor arra, hogy az autósoknak ki kellene jelölni legális, jól jelzett parkolóhelyeket a közelben. Ha ez nem történik meg, nem csoda, hogy sokaknak nincs kedvük felderíteni a környéket, hátha valahol meg tudnak állni.

ghal 2010.04.25. 22:37:06

Sziasztok!

Mivel nem találtam a "hivatalos" helyét az ilyesmi üzeneteknek, így innét üdvözlöm a futópálya-kialakításáról szóló kezdeményezést, és minden ligeti futót.

Szerencsés helyzetben vagyok, egy közeli zuglói utcából indulok hetente háromszor (a ház kapujától 750 méter a piros szakasz eleje), így parkolási gondjaim nincsenek:-), és ezen az útvonalon futok:
www.gmap-pedometer.com/?r=3673231

(A pedometer alkalmazást egyébként ajánlom figyelmetekbe).

Még egyszer üdv mindenkinek
30-án valószínűleg ott leszek, hacsak a család nem szervez keresztbe...

rpanni 2010.04.26. 22:10:23

@ghal: nem rossz a te köröd se, csak ott a 3 km-es jelnél túl sok az autó :-(
(én is a pedometerrel mértem le, mekkora a köröm :-))

HelloJozsi 2010.05.01. 09:31:43

@rpanni: itt is találtok jónéhány lemért útvonalat (és futót :) ) a Városligetből. Vagy a saját köreiteket is felmérhetitek.
süti beállítások módosítása